divendres, 15 d’octubre del 2010

TEMPS, TREBALL I RECURSOS

TEMPS, TREBALL I RECURSOS
Temps, treball i recursos… Així definia en un diari nacional un excel·lent professional dels serveis socials de la nostra ciutat, i activista social, en una de les entitats més emblemàtiques de la ciutat, l’Ateneu de Sant Roc, el que calia fer, la recepta per aconseguir la inclusió social d’aquells col·lectius d’estrangers, que per la seva pobresa cultural i econòmica poden causar  més problemes en aquests moments a Badalona. 

N’hi ha que prometen expulsions i l’imperi de la llei i l’ordre, n’hi ha que comparteixen aquests valors darrers, però amb una “actitud diferent vers el problema”, n’hi ha que, amb la seva inacció, no compensen amb temps i treball la manca de recursos que, com Ajuntament, hi poguem tenir. 

No és l’actitud, són valors diferents i jo ho tinc clar, mai canviaré els meus valors solidaris per guanyar vots, mai deixaré de pensar que darrera dels problemes de “civisme” o dels petits furts, la causa última d’aquests no és res més que una profunda desigualtat social. 

Quants presumptes delinqüents gitanos romanesos als que alguns volen convertir en cap de turc necessitem per robar el que ha robat Felix Millet? 

Quants milions d’euros ha rebut Badalona dels Fons de Cohesió Social de la Unió Europea des de fa un grapat d’anys? Els comparem amb els recursos que hauríem de destinar a fer treball social amb el col·lectiu gitano romanès? 

A mi personalment em genera més inseguretat la lectura de les converses punxades del sumari de Pretòria que aquest col·lectiu al que hem de dedicar temps, treball i recursos.

Temps, treball i recursos en una ciutat on aquesta feina ja la sabem fer perquè ja l’hem feta amb anterioritat. La resta són sopars de duros. Els polítics amb visió estratègica i de futur no han de prometre dreceres, han de dir les coses tal com són i identificar l’arrel del problema. Si només pensem en vots i en resultats electorals no anem bé. 

Expulsions? Enduriment del codi penal? No empadronar els il·legals? Jo em quedo amb temps, treball i recursos... encara que em costi vots.